Studentar blir omfatta av ny kompensasjonsordning for permitterte

Den mellombelse kompensasjonsordninga for permitterte er klar. Permitterte som ikkje har rett til dagpengar, som studentar, vil òg få lønnskompensasjon.

Nynorsk Pressekontor
Publisert
Oppdatert 20.04.2020 09:04

info

Denne artikkelen er eldre enn 1 år gamal. Det betyr at noko av informasjonen kan vere utdatert.

Det har før no vore stor diskusjon rundt krisepakkane for studentar, mellom anna fordi ikkje alle studentane vart sikra økonomisk hjelp.

I den nye ordninga blir lønnsplikta til arbeidsgivar redusert til to dagar, og kompensasjon til permitterte blir sikra i 18 dagar etter at arbeidsgivar har betalt for dei to første dagane.

Fem dagar i veka

Ordninga skal gjelda alle som blir ramma av kuttet i arbeidsgivarperioden.

– Det betyr at også permitterte som ikkje har rett til dagpengar, slik som studentar, vil få lønnskompensasjon i 18 dagar, seier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i ei pressemelding.

Ytinga blir ikkje gitt for arbeidsdagar, men for fem dagar i veka.

Pengane vil bli utbetalte dei første 18 vekedagane etter at arbeidsgivarperioden er avvikla.

– Godt bidrag for at ingen treng avslutte utdanninga

Henrik Asheim, Høgre, Akershus. Foto: Stortinget

Forsknings- og høgare utdanningsminister Henrik Asheim er glad for at ordninga tetter endå eit hòl for studentar som har havna i ein økonomisk vanskeleg situasjon.

– Denne nye lønnskompensasjonen saman med det frivillige tilleggslånet med stipend i Lånekassen, vil vere eit godt bidrag for å få betalt faste utgifter i tida framover og at ingen treng å avslutte utdanninga si, seier han i pressemeldinga.