Borten Moe erklært uønskt ved universitet: – Pubertal uttrykksform

Nynorsk Pressekontor
Publisert

info

Denne artikkelen er eldre enn 1 år gamal. Det betyr at noko av informasjonen kan vere utdatert.

Årsaka til at forskings- og høgare utdanningsministeren er erklært uønsket er mellom anna at studentane ikkje kjenner seg prioritert.

– Dette synest eg er ein litt pubertal uttrykksform, seier Ola Borten Moe i ein e-post til NTB.

– Ønskjer å ha ein god dialog

Utdanningsministeren seier han ønskjer å invitere seg sjølv til studentparlamentet, gjerne ved første høve.

– Eg ønskjer å ha ein god dialog med alle, og det inkluderer sjølvsagt studentane, seier utdanningsministeren, som legg til at regjeringa er nøydd til å prioritere i ei tid der samfunnet står overfor store utfordringar.

– Vi har ein verdsøkonomi på veg ut av pandemi og ein krig i Europa som slår inn i realøkonomien for alle, også for studentane. Førre regjering kunne løyve seg ut av problema ved å ta av oljepengane. Det kan vi ikkje no, vi er nøydde til å prioritere.

– Lei av å bli prioriterte til sist

Oline Marie Sæther er leiar for Studentparlamentet ved UiO. Foto: Studentparlamentet

Leiaren av studentparlamentet ved Universitetet i Oslo (UiO), Oline Sæther, skriv i Khrono fredag at studentane har forståing for at det er tronge budsjett.

– Vi har forståing for at det er krig i Europa. Vi har forståing og sympati for at mange i Noreg slit no. Men vi er lei av å bli prioriterte til sist – til og med av vår eigen minister, skriv Sæther.

Til nettstaden seier ho at dei set pris på at ministeren er innstilt på dialog, og at det ikkje er noka hindring at studentparlamentet har erklært Moe uønskt ved universitetet.

– Det går an å møte Ola Borten Moe utanfor Villa Eika og UiO, seier ho.


Dette er arbeidsutvalet til NSO. Foto: Karsten Werner Nielsen/NSO