Som den første skulen på Vestlandet, er Slåtthaug vidaregåande skule på Nesttun i Bergen sertifisert mot doping.
Nynorsk Pressekontor

– Doping har blitt eit stort samfunnsproblem. Slåtthaug har teke viktige grep. Eg vil gje ros for at skulen er aktiv i denne samanhengen, sa fylkesordførar I Hordaland, Anne Gine Hestetun, då ho overrekte ein plakett til rektor Magnhild Hakestad som eit synleg teikn på at skulen er sertifisert som «rein skule», fortel Hordaland fylkeskommune.

LES OGSÅ: Cannabis: Fleire yngre brukarar, sterkare dop og fleire til behandling

Fylkesordførar Anne Gine Hestetun. Foto: Hordaland arbeidarparti

Nulltoleranse

Hakestad sa at skulen har nulltoleranse for doping og har teke viktige grep for å motverka dette. Ho lova også at skulen vil halda fram med dette arbeidet og hjelpa elevane til å få gode haldningar og til å ta rette val i høve til kosthald og trening.

Hordaland fylkeskommune har i mange år hatt eit tett samarbeid med Antidoping Norge. Fylkesordførar Anne Gine Hestetun meiner lokal mobilisering mot doping også er noko det bør satsast vidare på i nye Vestland fylke.

LES OGSÅ: Ungdata: Fleire ungdommar bryt reglar, skulkar og røykjer hasj

Oppdatert: onsdag 21. august 2019 13.34

LES OGSÅ

ANNONSE