Høgre-topp: – Finn fram tusjen i staden for å bli krenkt

Svein Olav B. Langåker
Publisert

info

Denne artikkelen er eldre enn 1 år gamal. Det betyr at noko av informasjonen kan vere utdatert.

– Finn fram tusjen i staden for å bli krenkt

Ein ulv på H-mjølka har skapt sinne blant mange. No går Unge Høgre-leiar Kristian Tonning Riise ut, og ber dei som kjenner seg krenkte om å tenkja seg om:

– Det må vera veldig slitsamt å gå rundt og bli krenkt av alt heile tida. Anten det er Torbjørn Røe Isaksen sitt litt upassande namn på eit quizlag, sosionomar og SVarar som blir støtt av omgrepet «sosionomisere», Siv Jensens indianarkostyme på haustfest eller sist ute i rekka av ting me skal bli støtt av: ulven på Tines julekartong med H-mjølk.

– Morosam familieaktivitet

På den opne profilen sin på Facebook oppmodar han folk til å finna fram tusjen og la seg inspirera av bilda han har lagt ut med tydelege siktemerke på ulven på mjølkekartongen.

– Og vips har du forandra eit irriterande skadedyr til ein morosam aktivitet for heile familien, skriv Tonning Riise, og legg til at ulven ikkje er favorittdyret hans.

ARE KALVØ: – Ulven gjer livet mykje betre for oss

Ikkje første gong

Det er ikkje første gong Kristian Tonning Riise går ut mot krenking. For to år sidan kritiserte han regjeringa for å ha lagt seg flate for kritikken dei fekk etter å ha lagt ut eit bilde av kampfly i pepparkakedeig.

Den gongen inviterte han til juleverkstad for å laga pepperkakelandsbyen Raqqa og kampflypepparkaker der det står «Greetings from France» i melis.

– Eg er generelt av den oppfatning at ein ikkje bør la seg krenka for lett, seier Tonning Riise til Framtida.no.

– Det er ikkje første gong du oppmodar til familieaktivitetar med noko som har med våpen å gjera. Er dette vanleg i familien Tonning Riise?

– Hehe. Viss ein bur litt landleg til, så vil eg føreslå at ein linar opp mjølkekartongane og prøver å skyta på dei med luftgevær, svarar Kristian Tonning Riise.

LES OGSÅ: Éin einaste ulv drap 225

Sjå innlegget til Unge Høgre-leiaren under: