Politiet: Kriminelle nettverk rekrutterer 15-åringar til narkosal i Bergen

Kriminelle nettverk frå Oslo og Sverige rekrutterer 15-åringar i Bergen til narkotikahandel, ifølgje Vest politidistrikt. Skular har vorte ein arena for sal.

NPK-NTB
Publisert

Aktiviteten i dei kriminelle nettverka går opp, samtidig som det er ein auke i vinningskriminalitet blant unge. Politiet i Vest fortel at ungdommar heilt ned i 15-års alderen er involverte i handel med all type narkotika, skriv Klassekampen. Ifølgje politiet er det lettente pengar.

– Utfordringa som har komme til Vestlandet er at unge vaksne 20-åringar bruker ungdommar til å oppbevare, transportere og selje narkotika, seier 15-åringar. Det er ganske nytt og noko vi har sett ein auke i, seier sjef for felles etterretning og etterforsking i Vest politidistrikt, Helge Stave.

Regjeringa foreslår i statsbudsjettet for 2025 å gi politiet 600 millionar kroner til arbeidet mot organisert kriminalitet, kriminelle nettverk og gjengkriminalitet. I tillegg foreslår dei å bruke 405 millionar kroner til å førebyggje barne- og ungdomskriminalitet.

– Vi ønskjer at foreldre er merksame på det, seier han vidare og legg til at politiet ikkje vil gå etter ungdommen, men aktørane bak.

Også i Stavanger-området er kriminelle nettverk i kontakt med mindreårige, opplyser Sørvest politidistrikt til avisa.