Instagram innfører eigen kontotype for tenåringar

Brukarar under 18 år på biletplattforma Instagram skal flyttast over til meir lukka kontoar med strengare innhaldsgrenser.

NPK-NTB-AP
Publisert

Frå og med tysdag får alle brukarar under 18 i USA, Storbritannia, Canada og Australia kontoar som i utgangspunktet er private – altså der innhaldet berre kan sjåast av personar som er godkjende som følgjarar. I tillegg får «tenåringskontoane» avgrensinga tilgang til meldingstenesta og dessutan til «sensitivt» innhald – mellom anna valdelege videoar og innhald som fremjar plastisk kirurgi.

Tenåringsbrukarar skal også få varsel om dei bruker plattforma i meir enn 60 minutt av gongen, og på nattetid blir varslinga skrudd av og meldingar får automatiske svar. Brukarar som er 16 og 17 år gamle får høve til å skru av desse innstillingane, medan dei under 16 må få foreldreløyve til å gjere det.

Eksisterande brukarar under 18 år i USA, Storbritannia, Canada og Australia blir flytta over til den nye kontotypen dei kommande to månadene. Dei nye innstillingane skal innførast i EU seinare i år.

Instagram-eigaren Meta vedgår at tenåringar kan lyge om alderen, og seier dei utviklar ny teknologi som kan søkje etter kontoar der tenåringar lèt som dei er vaksne.