Er du ei jente mellom 12 og 16 år? Då kan du bli utviklingsminister for éin dag, tilbyr Utanriksdepartementet.
NPK-NTB
NPK-NTB

Det skjer i samband med jentedagen 11. oktober, då jenter tek over leiarstillingar i heile verda, opplyser Utanriksdepartementet.

Personen som «blir tilsett», får ansvaret for Noregs utviklingspolitikk, med hovudvekt på rettane til jenter og likestilling, og dessutan global helse og utdanning og får òg følgje utviklingsministeren i nokre av dei daglege gjeremåla hans og møte.

Departementet byr på givande arbeidsoppgåver og hyggjelege kollegaer, men gjer merksam på at engasjementet er ulønt.


Unge Høgre-politikar Arina Aamir (15) var i oktober deltakar på Plan International Norge sitt prosjekt «Girls takeover», der ho fekk prøva seg som utviklingsminister for ein dag. Ho meiner det er på høg tid at Solberg-regjeringa får ein kvinneleg statsråd med minoritetsbakgrunn. Foto: Plan International Norge
Oppdatert: måndag 27. september 2021 13.33
ANNONSE