Store norske aktørar tar grep for å bli kvitt plast. Dei neste åra skal fleire tusen tonn plast forsvinne frå butikkane.
Nynorsk Pressekontor

I mars vart eit forslag om plastforbod nedstemt i Stortinget. Likevel jobbar næringslivet hardt for å kutte ut eller redusere plastforbruket, skriv Dagsavisen.

I Hurtigruten har dei som mål å bli verdas første plastfrie reiarlag. Allereie 2. juli skal alt frå sugerøyr og rørepinnar, til plastglas og plastposar vere borte frå skipa til selskapet.

Også McDonald’s har valt å gå bort frå plastsugerøyr i nokre av sine restaurantar, og skal teste ut papirsugerøyr i staden.

Les også: Enorme mengder plast i havisen nord for Noreg

Endringar på trappene også i detaljhandelen

Butikkjeda Cubus tok grep alt i fjor då dei begynte å ta betalt for plastposar. Sidan då har dei redusert forbruket med omtrent 80 prosent.

I tillegg vil det dei neste åra bli endringar i daglegvarebutikkane. Blant anna har Norgesgruppen som plan å redusere bruken av plast med 20 prosent innan 2025, og vil erstatte plastbegeret til avokado og jordbær for å spare 100 tonn plast i året.

Ifølgje Fredrik Myhre, seniorrådgjevar for fiskeri- og havmiljø i WWF, hamnar åtte millionar tonn plastsøppel i havet kvart år.

Les også: Tromsø skal bli Noregs fyrste plastfrie kommune

LES OGSÅ

ANNONSE