Mediemålpris til Sølve Rydland

Framtida
Publisert
Oppdatert 04.06.2017 19:06

info

Denne artikkelen er eldre enn 1 år gamal. Det betyr at noko av informasjonen kan vere utdatert.

Rydland kjem frå Knarvik utanfor Bergen og har vore knytt til NRK Hordaland som tilkallingsvikar, journalist, kommentator, vaktsjef og reportasjeleiar sidan han gjekk på Nynorsk mediesenter i Førde i 2005/2006. I dag arbeider han som digitalhistorieforteljar og nettjournalist ved distriktskontoret.

– Rydland er ein god og allsidig journalist. Nynorsken er stødig i alle situasjonar, og han er eit godt språkleg forbilde for kollegaer og lyttarar. Nynorsk, spesielt normert talemål, er under press, og Rydland bidrar til å dempe dette presset, skriv prisutdelar Samlaget om prisvinnaren i ei pressemelding.

Prispengane på 25.000 kroner får Rydland overrekt under årsmøtet i Det Norske Samlaget i Oslo 27. april.