Her er nokre av dei viktigaste sakene frå veka som gjekk.

Åshild Slåen
Publisert

Januar har vore prega av fleire alvorlege vald- og drapssaker, noko som vart understreka denne veka av dei nye tala frå Kripos som viser ein auke i drapssaker dei siste to åra. Det var ti fleire drapssaker i 2023 enn det har vore i snitt dei siste ti åra.

Det har også vore andre viktige hendingar den siste veka, som det er greitt å ha fått med seg:

Flyet som styrta var eit sovjetisk Il-76 transportfly. Her med eit IL-76MD fly frå 2017. | Illustrasjonsfoto: Vitaly V. Kuzmin, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons
Den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdoğan, Nato-leiar Jens Stoltenberg og den svenske statsministeren Ulf Kristersson. Her frå Nato-møtet i Vilnius, Latvia i juli 2023. | Foto: Nato via Flickr, (CC BY-NC-ND 2.0 DEED)
Ingvild Kjerkol nektar for plagiat i masteroppgåva si, trass i tekstlikskapar i andre masteroppgåver. Her frå ein munnleg spørjetime i Stortinget i oktober 2023. | Illustrasjonsfoto: Peter Mydske/Stortinget
Det kan vere farleg å jobbe i gullgruver. Her planlegg dei i 2020 ei gruve i Kidal, nord i Mali. | Foto: AP Photo/Baba Ahmed
Bilete frå brennpunktdokumentaren "Ære" på NRK, som har vekka merksemd mot æreskriminalitet i Noreg. | Foto: NRK
Ein malariamygg. | Foto: Jim Gathany, Public domain, via Wikimedia Commons