Den Bragepris-nominerte forfattaren vil gjerne skrive ein bestseljar.

Birgitte Vågnes Bakken
Publisert

– Eg les vel mellom 60 og 90 bøker i året. Ein del av det er gjennom jobb, men eg held stort sett på med 10 ulike bøker på fritida også. Eg ser ikkje så mykje på seriar.

Inger Johanne Sæterbakk les det meste, men vedgår at ho ikkje er så sterk når det kjem til fantasy, sjølvhjelpsbøker og romanar som prøver å appellere til ho berre fordi ho er kvinne.

– Det blir mest romanar for vaksne og barn, men eg er glad i gode sakprosabøker, og har ein dryg hyllemeter med politiske biografiar og andre bøker frå innsida av den politiske verda. Det kan vere veldig underhaldande lesing.

 

Inger Johanne Sæterbakk

Alder: 42

Frå: Orkanger

Utdanning: Fire år med nordisk, historie og kulturhistorie frå Universitetet i Oslo og Høgskulen i Volda, og journalistutdanning frå Nynorsk mediesenter.

Yrke: Språkkonsulent ved Det Norske Teatret

Gjæv nominasjon

Sjølv vart forfattaren nyleg nominert til Brageprisen i kategorien barne- og ungdomsbøker. Hennar siste roman, som ho er nominert for, heiter Hjartespreng og handlar om å vere 16 år. Og om å vere skikkeleg dårleg til å vere 16 år.

Juryen trekker fram at Hjartespreng er ein roman som «levande og leikent lar deg oppleve dei intense tenåra til ein heilt vanleg tenåring i ein roman som på sitt beste gir lesaren vill og uhemma hjartespreng.»

Vi har kika i bokhylla til forfattaren!

Karl Ove Kanusgård | Foto: Thomas Wågström / Forlaget Oktober
Inger Johanne Sæterbakk likar å lese på lange togturar. | Foto: Nicolai Berntsen / Unsplash
Illustrasjonsfoto: Colourbox
Illustrasjonsfoto: Janko Ferlič / Unsplash
Illustrasjonsfoto: Aaron Burden / Unsplash
Photo by Mikołaj on Unsplash
Frå Kristin Lavransdotter på Det Norske Teatret. | Foto: Dag Jenssen