Etter å ha blitt nominert fire gonger tidlegare til Rockheims æreshall, er «Tore Tang»-songaren no blant dei tre utvalde som skal inn.
NPK-NTB-Gitte Johannessen
NPK-NTB-Gitte Johannessen

Det blei avslørt tysdag føremiddag på Rockefeller i Oslo – som husar scena der alle dei tre utvalde har stått på scenen gjennom dei lange karrierane.

– Det var godt eg fekk denne æra no, seier Morten Abel til NTB og siktar ikkje til at han lengta etter å hamne på museum, etter alle dei tidlegare nominasjonane til Rockheim Hall of Fame. Derimot likar han timinga for å bli innlemma i æreshallen til norsk musikk:

– Eg har det ikkje i meg å gnage på det som har vore. No har eg album på gang, og eg både kan og vil framleis, seier popveteranen.

Abel har klart å vere leiande innan norsk rock i tre forskjellige konstellasjonar i tre forskjellige periodar, først med Mods, så med The September When og no som soloartist. Han har også sett ei rekke rekordar, ifølgje nominasjonskomiteen – som blei leidd av Jan Eggum.

Trønderrockarar

Saman med Morten Abel, som i mars neste år susar vidare med si norskspråklege plate nummer to, «Evig din», er Kari Bremnes og Stage Dolls på veg inn i Rockheim Hall of Fame. Dermed blir det solid landsdelsspreiing for trioen som blir innlemma i år.
Stage Dolls med Torstein Flakne i spissen har 34 års fartstid, og køyrer på med eit 40-tals konsertar i året. Førstkommande laurdag er trønderane klare for å lage stort rockeparty på søsterscena til Rockefeller, Sentrum, der dei innkallar til felles konsert med Return – og med Flakne sitjande på scena med to brukne bein.
– Han har brekt begge beina på glattisen, og blir leia og støtta inn på scena, røpa Stage Dolls-kompet, trommeslagerane Steinar Krokstad og Morten Skogstad og bassist Terje Storli, som representerte trønderhardrockarane på pressekonferansen på Rockefeller i Oslo tysdag.

Tredje gong gjaldt

For Kari Bremnes var alle gode ting tre. Etter å ha blitt nominert i to år tidlegare, blei det full klaff for å bli innlemma i æreshallen. Nyheita om 2018-innlemminga kjem same år som ho feirar 30 år som artist.

– Ei aldeles nydeleg avrunding på 30-årsjubileet. Men det gjeld å sjå vidare, ikkje stoppe opp. Det er meir gøy enn å bli plassert i ein æreshall, seier Kari Bremnes på karakteristisk vis.

Trioen vil offisielt bli innlemma i ein seremoni i Olavshallen i Trondheim 27. mai 2018, som også skal sendast på NRK 1. Jon Niklas Rønning debuterer som programleiar for Hall of Fame-showet, og kan puste letta ut. Han har parodiert ei rekke norske musikarar, men seier til NTB:

– Desse tre har faktisk sloppe unna, og er blant dei få! Då kan eg ha godt samvit for å leie showet, ler underhaldningsprofilen, som sørgjer for å påpeike at parodiane hans blei «laga med respekt for norsk musikk».

Oppdatert: tysdag 5. desember 2017 16.16
ANNONSE