«Skam» endrar svensk språk

Framtida
Publisert

info

Denne artikkelen er eldre enn 1 år gamal. Det betyr at noko av informasjonen kan vere utdatert.

I ei representativ undersøking svarar 20 prosent av svenskane over 18 år at dei ser eller har sett på den norske TV-serien «Skam», melder meiningsmålingsinstituttet YouGov. I aldersgruppa 18 til 29 år har heile 44 prosent av dei spurde sett serien.

Av dei som oppgir at dei har sett «Skam», fortel ein av tre at dei har latt seg påverke av serien og heile ein av fem seier dei har begynt å bruke fleire norske ord enn tidlegare.

Undersøkinga har også avdekt at dei svenske sjåarane har endre oppfatningar på andre område. 14 prosent oppgir at dei har meir forståing for følelsar, 11 prosent svarar at dei har tenkt på alkohol og kva det inneber, mens 10 prosent av sjåarane har prøvd å vere meir opne for andre religionar.

QUIZ: Test SKAM-kunnskapane dine her!

Det er sesong to som er mest populær og det er rollefiguren Noora som tronar øvst på lista over kven som er best likt blant dei spurde i undersøkinga.

(©NPK)