«Framtida ser lys ut. Men først må me få fingeren ut!»

Svein Olav B. Langåker
Publisert
Oppdatert 24.05.2017 16:05

info

Denne artikkelen er eldre enn 1 år gamal. Det betyr at noko av informasjonen kan vere utdatert.

– Me må få fingeren ut!

Konkurransen hadde tema «Det grøne skiftet – kva skal me leve av i framtida?».

– Eg er særs nøgd, og ein smule overraska, over å ha vunne. Dette var ei utruleg hyggeleg overrasking å vakne opp til, seier Vetle Mikkelsen.

Les vinnarinnlegget her!

– Det grøne skiftet er ei av dei viktigaste sakene på den politiske agendaen anno 2015. For å sørgje for ei leveleg verd for framtidige generasjonar, må vi satse tungt på grønare industri. Det er òg viktig å ta eit tak for eit solidarisk, grønt landbruk, som ikkje er avhengig av soya frå regnskogen for å produsere kjøt, egg og mjølk.

Vetle Mikkelsen er oppvaksen i Odda og byrja i haust å studere nordisk språk og litteratur ved Universitetet i Bergen.

Det trivst han godt med, og ser ikkje bort ifrå at det vert ein mastergrad etter at han er ferdig med bachelorgraden.

– Korleis vil det grøne skiftet påverke Odda-samfunnet, trur du?

– I Odda har iallfall industrien vorte mykje grønare dei siste åra. I tillegg skal fabrikken i Tyssedal no kutte over 90 prosent av utsleppa, så Odda er verkeleg i teten. Det Odda og andre industristader kan gjere i tillegg til å gjere den eksisterande industrien grønare, er å satse på ny grøn industri, meiner Mikkelsen.

LES OGSÅ: Møllesus eller oljerus?

Faktaboks

Vetle Mikkelsen vann skrivekonkurransen til Framtida.no og Magasinett om kva me skal leva av i framtida. Han får førstepremien på 2000 kroner. Juryen vil også gi heider til bidraga til Astrid Underlid og Liva Rindom Tofte. Dei får bøker tilsendt i posten.