Dannar vennegruppe for Vest-Sahara

Framtida
Publisert
Oppdatert 24.05.2017 15:05

info

Denne artikkelen er eldre enn 1 år gamal. Det betyr at noko av informasjonen kan vere utdatert.

Kjempar for Vest-Sahara

– Folket i Vest-Sahara har rett til sjølvstyre, og den retten har vi alle plikt til å hjelpe til med å fremje. Tida er forbi for statar til å ta seg til rette utanfor sine eigne internasjonalt anerkjente grenser, seier Venstre-leiar Trine Skei Grande.

LES OGSÅ: – Stans oljeleitinga utfor Vest-Sahara

Venstre-leiaren koordinerer gruppa saman med Åsmund Aukrust frå Arbeidarpartiet. Så langt har gruppa litt over ti medlemmer frå Venstre, Ap, SV, KrF og Høgre.

FN ser Vest-Sahara som eit ikkje-sjølvstyrt område. Marokko styrer delar av området, men ingen statar i verda støttar kravet deira på dette territoriet. Over 100 FN-revolusjonar strekar under at det saharawiske folket har rett til sjølvstyre, ifølgje Venstre.

LES OGSÅ: Rafto-stiftinga kasta ut av Vest-Sahara

– Det er opp til det saharawiske folket å få avgjere kva status territoriet skal ha. I vårt eige jubileumsår for den norske grunnlova er det viktig å minnast den støtta som vi har blitt vist når vår suverenitet og våre rettar har vorte sett under press, seier Aukrust. (©NPK)