– Urovekkande høge tal, seier forskar.

mm

11 prosent av 15 år gamle jenter, svarar at dei har blitt seksuelt utnytta medan dei har vore fulle.

– Dette er urovekkande høge tal. Dette betyr at mange jenter opplever ein eller annan form for alvorleg seksuelt overgrep i løpet av ungdomstida, seier forskar Hilde Pape ved Statens institutt for rusmiddelforskning, SIRUS, til Aftenposten.

LES OGSÅ: Éi av ti kvinner har blitt valdtatt

Undersøkinga viser at 71 prosent av jentene mellom 15 og 18 hadde vore rusa i løpet av det siste året. 3000 norske jenter er spurt i undersøkinga.

Alkohol er ein viktig del i mange valdtektsaker som blir meldt til politiet. 35 prosent av dei 253 meldingane som kom inn til Oslo politidistrikt i 2011, hadde skjedd i samband med festar. Overfallsvaldtekter, som rammar brått og tilfeldig, utgjorde til samanlikning 15 prosent av meldingane til politiet.

LES OGSÅ:Kvart tredje valdtekstoffer ventar med å gå til politiet

Oppdatert: onsdag 24. mai 2017 15.52

LES OGSÅ

ANNONSE