Jublar for meir nynorsk i NRK

Svein Olav B. Langåker
Publisert
Oppdatert 24.05.2017 15:05

info

Denne artikkelen er eldre enn 1 år gamal. Det betyr at noko av informasjonen kan vere utdatert.

Så mykje nynorsk var det i NRK

NRK har brukt meir nynorsk i alle kanalar utanom P3. Det syner årsrapporten for 2011 som er tilgjengeleg på nrk.no. Den største framgangen står barnekanalen NRK Super for. Den har auka nynorskbruken frå 9,2 til 18 prosent.

– Dette er svært gledeleg, og Kringkastingsringen vil gjerne gratulera NRK Super med ein fantastisk prestasjon. Det er eit godt døme på at redaksjonen har arbeidd målretta for å sikra at nynorsk og dialekt er til stades på heile sendeflata, frå dubba animasjonsfilmar, via programleiarar i Barne-TV til store kvalitetsseriar som Vaffelhjarte, seier styreleiar Martin Toft i Kringkastingsringen.

LES OGSÅ: – Nynorskungar – ikkje norske ungar?

Statistikken frå Ipsos MMI viser også at folkekanalen P1 og NRK2 har meir enn det pålagde kravet om 25 prosent.

– Dette er flotte tal og viser at det er fullt mogleg å nå målet om 25 prosent nynorsk når det blir arbeidd hardt og strategisk for å få det til, understrekar Toft.

– Sjå til NRK Super
Han meiner det er grunn til å tru at den gode dialogen Kringkastingsringen, Noregs Mållag og Norsk Målungdom har med NRK-leiinga og med NRK Super har spelt ei rolle for at nynorskbruken aukar i statskanalen.

– For dei delane av NRK som framleis seier at det ikkje nyttar å auka nynorskdelen meir seier me; Sjå på NRK Super. Me gratulerer både NRK og NRK Super med eit glimrande resultat og ser fram til å halda fram med dei gode samtalane med toppleiinga, seier styreleiar Martin Toft i Kringkastingsringen.

LES OGSÅ: Vaffelhjarte nominert til Gullruten

Kringkastingsringen er ein ubunden medlemsorganisasjon som arbeider for at nynorsk, norske dialektar og samisk skal få eit rettkome rom i allmennkringkastinga og i media elles.