EU vil halde på CO2-avgifta for flyselskap som flyr i Europa, seier den danske miljøvernministeren. Kina har varsla straffetiltak.

NPK-NTB-AFP
NPK-NTB-AFP

Miljøministrane i EU var samla til møte i Brussel fredag og skulle der mellom anna skulle diskutere avgiftene på klimautslepp frå flytrafikken etter at Kina no har innført straffetiltak i protest mot avgiftene.

Men EU lar seg ikkje true av Kina, seier den danske miljøvernministeren, Martin Lidegaard. Han leier ministermøtet i Brussel ettersom Danmark for tida har formannskapen i EU.

– Så lenge vi ikkje har fått ein felles internasjonal avtale om klimautslepp frå luftfarten, kjem EU til å halde fast på ETS-systemet sitt, seier Lidegaard og viser til kvotehandelssystemet i EU. (©NPK)

Oppdatert: onsdag 24. mai 2017 15.35

LES OGSÅ

ANNONSE