Fullt batteri på halvt minutt

Anders Veberg
Publisert
Oppdatert 24.05.2017 15:05

info

Denne artikkelen er eldre enn 1 år gamal. Det betyr at noko av informasjonen kan vere utdatert.

Fullt på under minuttet

Techweek Europe skriv om det israelske selskapet StoreDot, som må ha den til no desidert raskaste ladinga av ein mobiltelefon klar. Batteriet, som vart demonstrert allereie i april i år, gjekk frå tomt til fullada på 26 sekund.

LES OGSÅ: Gamle mobilar gull verd

Sjølv om det høyres ut som noko ein berre kan fantasera om i science fiction er det heller ikkje langt unna – selskapet meiner å ha ein versjon klar for marknaden allereie i 2016. I april demonstrerte dei og teknologien – sjå video her:

LES OGSÅ: Nytt batteri varar i tjue år

Dobbelt så dyrt
Selskapet har visstnok pengesekken til Chelsea-eigaren Roman Abramovich i ryggen, og kan slik sett reknast som ein alvorleg konkurrent for batterimarknaden i framtida.

Batteriet dei no skal ha klart for marknaden til 2016 er basert på nanoteknologi – Reuters samanliknar teknologien med ein svamp som på utruleg kort tid kan samla opp, og halda på energien.

Det er berre ei openbar hake – prislappen. Ifølgje Techweek kjem den lynraske ladinga med ein heftig prislapp. Doron Myersdorf, som grunnla StartDot, sa til Reuters at det nye batteriet ville kosta rundt 150 dollar – eller rett over 1000 kroner – meir enn dei vanlege batteria på marknaden i dag.

Ifølgje Techweek vil eit slikt batteri leva i rundt tre år, og elbilar er ein anna marknad selskapet siktar mot.

LES OGSÅ: Neste år køyrer Tesla-bilane sjølv