3 av 10 gulrøter er for stygge

Array
(
    [_quick_facts] => Array
        (
            [0] => field_58a6fdb248884
        )

    [quick_facts] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [_title_quick_facts] => Array
        (
            [0] => field_58bf1ac96a0e6
        )

    [title_quick_facts] => Array
        (
            [0] => Faktaboks
        )

    [_vc_post_settings] => Array
        (
            [0] => a:1:{s:10:"vc_grid_id";a:0:{}}
        )

    [wps_subtitle] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [post_views_count] => Array
        (
            [0] => 210
        )

    [post_view_7days_last_day] => Array
        (
            [0] => 1
        )

    [td_post_theme_settings] => Array
        (
            [0] => a:2:{s:16:"td_post_template";s:17:"single_template_2";s:11:"td_subtitle";s:88:"

Rundt 30 prosent av norske gulrøter er ikkje fine nok for butikkhyllene.

";} ) [_wp_page_template] => Array ( [0] => default ) [_thumbnail_id] => Array ( [0] => 53413 ) [_byline_text] => Array ( [0] => field_58fa3d7e6cbff ) [byline_text] => Array ( [0] => NPK ) [_byline_avatar] => Array ( [0] => field_58fa3da26cc00 ) [disable_news_builder] => Array ( [0] => 0 ) )
Array

Framtida
Publisert
Oppdatert 24.05.2017 15:05

info

Denne artikkelen er eldre enn 1 år gamal. Det betyr at noko av informasjonen kan vere utdatert.

Kvart år blir det produsert rundt 2000 tonn gulrøter i Noreg, men av desse går berre 1200 tonn ut til forbrukarane. Det kjem fram gjennom Østlandsforskning sitt forskingsprosjekt om svinn i jordbruks- og matproduksjon.

– Gulrøtene blir hovudsakleg tekne ut på grunn av utsjånad, men det er også snakk om ein del andre skavankar, fortel dagleg leiar ved Solør Grønt, Kjell Rønning til NRK.

– Vi har og ein billig variant i butikken, han er forholdsvis populær. Det er jo den same smaken, dei ser berre litt annleis ut, seier gulrotbonden. Gulrøtene som ikkje er bra nok til å bli menneskemat blir ikkje kasta, men blir heller brukt som dyrefôr.