Oppskrift: Koreansk vassmelondessert
![Synne Ulltang](https://framtida.no/wp-content/uploads/2023/06/Profilbildesynne.jpeg)
Denne oppskrifta vart fyrst publisert av systeravisa vår Framtida Junior.
På koreansk heiter denne retten subak hwachae.
Dette treng du:
- 1 vassmelon
- Mjølk
- Sprite
- Fruktcocktail
- Isbitar
![](https://framtida.no/wp-content/uploads/2023/08/IMG_2669-scaled-1.jpeg)
Viss du ikkje liker mjølk, kan du lage desserten utan. Foto: Synne Ulltang
Slik gjer du:
- Skjer vassmelonen i to.
![](https://framtida.no/wp-content/uploads/2023/08/IMG_2672-scaled-1.jpeg)
Den andre halvdelen kan du legge i kjøleskapet. Foto: Synne Ulltang
2. Grav ut innhaldet i den halve vassmelonen. Viss du har ei rund iskremskei eller liknande, kan du bruke det for å få runde bitar. Det er ikkje så farleg om ikkje alle bitane blir like fine.
![](https://framtida.no/wp-content/uploads/2023/08/IMG_2682-scaled-1.jpeg)
Viss ikkje du har ei rund skei, kan du bruke ein kniv og skjere firkanta bitar ut av melonen. Foto: Synne Ulltang
3. Når du har tatt ut alle bitane frå melonen, har du fått ei melonskål.
![](https://framtida.no/wp-content/uploads/2023/08/IMG_2714-scaled-1.jpeg)
Du kan skjere eit mønster på kanten av melonskåla viss du vil. Foto: Synne Ulltang
4. Putt alle melonbitane tilbake i melonskåla. Legg til litt av fruktcocktailen.
![](https://framtida.no/wp-content/uploads/2023/08/IMG_2745-scaled-1.jpeg)
Du kan også bruke bær eller andre frukter som du liker. Foto: Synne Ulltang
5. Tøm oppi litt av mjølka og litt av Sprite-brusen.
![](https://framtida.no/wp-content/uploads/2023/08/IMG_2778-scaled-1.jpeg)
Du kan bruke så mykje eller lite av mjølk og brus som du liker. Foto: Synne Ulltang
6. Avslutt med isbitar. Bland alt saman og nyt!
![](https://framtida.no/wp-content/uploads/2023/08/IMG_2803-scaled-1.jpeg)
Du kan servere desserten i små skåler. Foto: Synne Ulltang