Raymond Johansen vil forby russen å rulle i Oslo

Nynorsk Pressekontor
Publisert

info

Denne artikkelen er eldre enn 1 år gamal. Det betyr at noko av informasjonen kan vere utdatert.

– Alt tyder på at det er svært vanskeleg å kombinere rulling og russefeiring med godt smittevern. Vi kjem til å ta initiativ til å forby rulling, sa byrådsleiar Raymond Johansen i forretningsutvalet i Oslo kommune måndag ettermiddag, ifølgje NRK.

Eit stort utbrot av covid-19 blant russ i Oslo vest er ein viktig del av forklaringa på at smitten i Oslo har auka litt den siste tida.

Ifølgje dei gjeldande råda frå helsestyresmaktene bør russebussar som rullar i område med høgt smittetrykk, ha maksimalt ti personar i bussen. På stader med lågt smittetrykk blir det tilrådd maksimalt 20 personar.


Helene Ouff (20) og venninnene brukar russetida til å støtte bondeopprøret. Frå Foto: Privat