Malin Skagen (22) er ein del av konditorlandslaget. Her er oppskrifta hennar på den franske klassikaren makronar.
Denne artikkelen er eldre enn 1 år gamal. Det betyr at noko av informasjonen kan vere utdatert.
Ingrediensar:
Base
- 250 g mandelmjøl
- 250 g melis
- 30 g kakao
- 100 g eggekvite
Italiensk marengs
- 80 ml vatn
- 250 g sukker
- 100 g eggekvite
Sjokoladeganache
- 170 g fløyte
- 20 g glukose
- 150 g mørk sjokolade
- 40 g smør
Slik gjer du:
Makronar:
1: Sikt mandelmjøl, melis og kakao i ein bolle og bland i eggekvitane.
2: Kok sukker og vatn til det når 121 °C.
3: Når sukkerlaken har nådd 110 °C startar du å piske eggekviten i ei kjøkenmaskin.
4: Ta sukkerlaken av plata når han når riktig temperatur og hell i ein forsiktig stråle langs kanten av bollen. Gjer dette medan eggekviten blir piska på høg hastigheit.
5: Pisk så vidare på høg hastigheit til ein blank og fast marengs. Når marengsen er kjølt ned til romtemperatur skrur du han av.
6: Begynn så å vende marengsen litt og litt inn i mandelmelblandinga.
7: Vend så massen heilt til smeten renn ned frå slikkepotten som eitt band, og renn lett ut i resten av massen i bollen.
8: Sprøyt så ut på brett og set til tørk i 1 time.
9: Steik på 150 grader i 10-13 minutt.
Tips og triks:
For å lage vaniljemakronar: byt ut kakao med frøa frå 1 vaniljestang
Sjokoladeganache:
1: Kok opp fløyte og glukose.
2: Når det er kokt opp heller du det over sjokolade og smør.
3: Køyr glatt med ein stavmikser og avkjøl.
Så er det berre å fylle ganasche mellom to makrondelar og nyte Malin Skagen sine makronar!
- Les også om korleis Malin Skagen synest konditoryrket er: – Det dukkar alltid opp nokon rare allergiar, men det raraste er nok då eg jobba på hotell og ein gjest var allergisk mot steinaldermat.