Birgitte Vågnes Bakken
Publisert
Oppdatert 09.05.2021 18:05

info

Denne artikkelen er eldre enn 1 år gamal. Det betyr at noko av informasjonen kan vere utdatert.

Ingrediensar:

Base

  • 250 g mandelmjøl
  • 250 g melis
  • 30 g kakao
  • 100 g eggekvite

Italiensk marengs

  • 80 ml vatn
  • 250 g sukker
  • 100 g eggekvite

 

Sjokoladeganache

  • 170 g fløyte
  • 20 g glukose
  • 150 g mørk sjokolade
  • 40 g smør

 

Slik gjer du:

Makronar:

1: Sikt mandelmjøl, melis og kakao i ein bolle og bland i eggekvitane.

2: Kok sukker og vatn til det når 121 °C.

3: Når sukkerlaken har nådd 110 °C startar du å piske eggekviten i ei kjøkenmaskin.

4: Ta sukkerlaken av plata når han når riktig temperatur og hell i ein forsiktig stråle langs kanten av bollen. Gjer dette medan eggekviten blir piska på høg hastigheit.

5: Pisk så vidare på høg hastigheit til ein blank og fast marengs. Når marengsen er kjølt ned til romtemperatur skrur du han av.

6: Begynn så å vende marengsen litt og litt inn i mandelmelblandinga.

7: Vend så massen heilt til smeten renn ned frå slikkepotten som eitt band, og renn lett ut i resten av massen i bollen.

8: Sprøyt så ut på brett og set til tørk i 1 time.

9: Steik på 150 grader i 10-13 minutt.

Tips og triks:

For å lage vaniljemakronar: byt ut kakao med frøa frå 1 vaniljestang

Sjokoladeganache:

1: Kok opp fløyte og glukose.

2: Når det er kokt opp heller du det over sjokolade og smør.

3: Køyr glatt med ein stavmikser og avkjøl.

Så er det berre å fylle ganasche mellom to makrondelar og nyte Malin Skagen sine makronar! 


Malin Skagen (22) er ein del av konditorlandslaget i kategorien kake og dessert. Foto: privat, kollasj Framtida.no