Iris Storelv-Rabone elskar å halda på med kunst. Talentet hennar har ført til eiga utstilling og fleire bestillingar.
Marte Husabø

– Eg kjem frå ein veldig kreativ familie der me har drive med ulike former for kunst heilt sidan eg var veldig lita. Det er grunnen til at eg starta å teikna, seier Iris Storelv-Rabone (15).

I fjor sommar hadde ho si første utstilling på Galleri Várdobáik, som ligg i nabokommunen hennar, Tjeldsund. Ho beskriv det som ei spennande, men også litt travel oppleving.

– Då dei ringte meg for å spørja om eg var interessert, vart eg veldig overraska, seier Iris.

Dette måleriet heiter «Gjemt». Det vart stilt ut på Galleri Várdobáik. Foto: Privat

– Hadde vore kult å gjera det igjen

– Eg viste fram 14 ulike måleri. Me stressa litt med å få på plass det siste kunstverket, så det vart skisser som eg samla bak eit pleksiglas.

Verket vart selt til ukjende folk, som bur på ein heilt annan plass i landet enn Iris.

– Det er veldig kjekt at folk har lyst på det eg lagar, seier ho.

I etterkant av utstillinga fekk Iris Storelv-Rabone fleire bestillingar. På eit av dei, var det einaste kravet at det skulle vera fargerikt og samisk.

– Etter utstillinga er ho mellom anna blitt kalla den nye, unge protestkunstnaren. Koronaen har ikkje berre vore negativt, seier mamma Helén.

Iris Storelv-Rabone kjem alltid til å drive med kunst på si, men trur det vert vanskeleg å skulle leve av å vera kunstnar. Foto: Privat

Vanskeleg å leva av

Utstillinga vart ei flott oppleving, og det freistar til gjentaking.

– Det hadde vore kult å gjera det igjen. Men det er vanskeleg å leva av å vera kunstnar.

Derfor har ho bestemt seg for at ho skal gå studiespesialiserande på vidaregåande, og så prøva å bli lege. Men ho har ingen planar om å slutta å teikna.

– Teikning og måling kjem alltid til å vera hobbyen min.


Desse fem unge lovande bør du halde auge med i framtida. Foto: Ina-Theres Sparrok, Mariann Josefsen, Alice M. Jektevik, Piera Heaika Muotka, Privat. Kollasj: Framtida.no.
Oppdatert: tysdag 23. mars 2021 09.18

LES OGSÅ

ANNONSE