Hans (18) blir toppleiar for ein dag

Hans Skogli (18) førte ungdomsbedrifta Shoesaver til topps. No inntek han leiarstolen i Norges Reiarforbund i ein dag.

Framtida
Publisert

info

Denne artikkelen er eldre enn 1 år gamal. Det betyr at noko av informasjonen kan vere utdatert.

LES SAKA I PORTEN.NO

I regi av Ungt Entreprenørskap skal tretti unge talent få følge kvar sin toppleiar neste torsdag. Kommunalminister Jan Tore Sanner, NHO-president Arvid Moss, børsdirektør Bente Landsnes og ballettdirektør Ida Lorentzen er blant leiarane som får ein ungdom som skugge denne dagen.

FINSTASEN: Shoesaver gjorde det sterkt under NM i ungdomsbedrift på Lillestrøm i mai.

Shoesaver gjorde det sterkt under NM i ungdomsbedrift på Lillestrøm i mai. Foto: UE Norge /Flickr

Over 12 000 dreiv ungdoms- og studentbedrift førre skuleår. Prestasjonane som dagleg leiar i ShoeSaver sikra Hans Skogli ein plass blant dei tretti heldige.

– Eg tykte det var utruleg kjekt og lærerikt å driva ungdomsbedrift og å bli valt ut til “Leiar for ein dag” er ei stor æra. Det blir spennande og eg gler meg til å tilbringa dagen med Sturla Henriksen, sier han i ei pressemelding frå Ungt Entreprenørskap.

ShoeSavers har vunne prisar på rekke og rad for deira innsats for å redde fottøyet til landets festivalgjengarar. I mars vart dei kåra til beste ungdomsbedrift i Sogn og Fjordane og i NM var dei blant dei åtte som fekk utmerking av juryen i hovudategorien «Norges beste ungdomsbedrift».

– Skipsfarten er ei innovativ næring og vi er heilt avhengige av å løfte fram nye talent. Då er det ekstra spennende å møte unge som gjennom ungdomsbedriftene sine har turt å utfordre seg sjølv litt ekstra. Erfaringa og kompetansen dei får med seg frå desse prosjekta er gull verdt for næringslivet, sier Sturla Henriksen, administrerende direktør i Norges Reiarforbund, i pressemeldinga.