Leit etter sopp med mobil og droner

Norske studentar vil bruka avansert teknologi til soppsanking.

Framtida
Publisert
Oppdatert 24.05.2017 16:05

info

Denne artikkelen er eldre enn 1 år gamal. Det betyr at noko av informasjonen kan vere utdatert.

Leit etter sopp med mobilen

To norske datastudentar håpar arbeidet deira i framtida vil gjere det mogleg å saumfare skogbotnen etter sopp med mobilen.

NTNU-studentane Stian Jensen og Andreas Løve Selvik ser føre seg at ein på sikt kan bruke avansert biletgjenkjenning mellom anna til å finne sopp. Prosjektet er førebels berre på idenivå i ein prosjektrapport, skriv Forskning.no.

LES OGSÅ: Vil planta éin milliard tre med droner

Soppsanking er ein industri med lange tradisjonar i delar av verda, skriv Jensen og Selvik i rapporten. Dei tenkjer seg at systemet deira kan brukast til å kartleggje stader med mykje sopp før innsanking, til dømes frå sjølvstyrte dronar.

NTNU-studentane sender no stafettpinnen vidare til andre. Programmet må først utviklast og lærast opp på datamaskiner, før det eventuelt kan flytte inn i ein app på ein mobiltelefon, ifølgje Forskning.no. (©NPK)

LES OGSÅ: – Eg har drepe 13 med droner