David Cameron: Neste brite i Europakommisjonen bør leda miljøarbeid

Den avtroppande statsministeren har vore på telefonen for å styrka det britiske miljøansvaret etter Brexit.

Anders Veberg
Publisert
Oppdatert 24.05.2017 16:05

info

Denne artikkelen er eldre enn 1 år gamal. Det betyr at noko av informasjonen kan vere utdatert.

Cameron vil ta miljøansvar

Ønsket frå Cameron er at den neste medlemmen frå Storbritannia skal ha ansvar for miljøpolitikk, skriv Politico. Dette har han tatt opp på telefon me mellom andre president i kommisjonen, Jean-Claude Juncker, ifølgje nettstaden.

Europakommisjonen er det utøvande organet i EU, og består av 28 kommissærar – ein frå kvart av medlemslanda. Nyleg melde Storbritannia seg ut av EU, eit val som har hatt dramatiske følgjer, men dei får inntil vidare ha eit medlem i kommisjonen.

Juncker har allereie gjort det klart at den neste briten i Europakommisjonen ikkje får ha noko med utmeldinga frå EU å gjera, skriv Politico. Truleg vil David Cameron foreslå den britiske ambassadøren i Frankrike, Julian King, til jobben – men det er Juncker som avgjer om han får jobba med klimapolitikk.

Les meir:

Storbritannia har vore mildt sagt kaotisk i tida etter Brexit. Her er ei slags oppsummering.

Med EU forsvinn også ei rekke viktige miljølover. Derfor blir valet av ny statsminister eit viktig miljøval, skriv James K. Puchowski.

EU-topp: Brexit kan bety slutten på engelsk som offisielt språk i EU.