Artisten, som snakkar og syng Geilo-dialekt, vert heidra av Norsk Målungdom.

Faktaboks

Dialektprisen vart utdelt for fyrste gong i 2001, og vert delt ut kvart år av landsstyret i Norsk Målungdom. Det er den einaste språkprisen som vert delt ut av språkengasjerte ungdomar. Blant tidlegare prisvinnarar finn vi Therese Johaug, Linda Eide og Tønes.

LES FAKTALUKK FAKTA

Daniel Kvammen vinn Dialektprisen for 2015, som vert overrekt på Det Norske Teateret i dag.

LES OGSÅ: Hallingdal noir

– Daniel Kvammen syng på Geilo-dialekta si, og er soleis ein framifrå representant for dialektene frå Hallingdalen. Dette er dialekter vi sjeldan får høyre i media. Som ein av dei mest populære og framgangsrike popartistane i Noreg i dag, har Kvammen gjort dialekta tilgjengeleg for mange unge som kanskje ikkje har hatt eit spesielt forhold til ho frå før, seier leiar i Norsk Målungdom, Synnøve Marie Sætre, i ei pressemelding.

Målungdommen skriv at dialektmangfaldet på Austlandet er under sterkt press i dag.

– Hallingdalen er ikkje noko unntak. Kvammen er med på å styrke Hallingdal-dialektene heime i Hallingdalen, og dette kjem den einskilde dialektbrukaren til gode. Det å få sjå og høyre sitt eige mål i andre samanhengar enn den lokale, er ofte det som gjer oss stolte, ifælgje Sætre.

LES OGSÅ: Kvammen: Vil ha nynorsk i skulen

Høyr Daniel Kvammen her:

Oppdatert: fredag 17. november 2017 10.52
ANNONSE