Anders Veberg

 Det er rett nok tradisjon at den yngste statsråden leser dokumentet «Om rikets tilstand» på nynorsk, og dimed ikkje nokon stor sensasjon. Men det er likevel flott å høyra kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen stå der, i over ti minutt, og lesa om tilstanden til landet vårt på nynorsk.

Du kan sjå talen til Røe Isaksen – og i same vending faktisk få ei oppdatering om kva rikets tilstand faktisk er – hos NRK.

Ei utfordring
– Det er jo tradisjon at yngste person i regjeringa leser opp rikets tilstand, og det er meg. Sidan trontalen er på bokmål så er denne på nynorsk, så det er kjend for å vera ei utfordring for ein del frå bokmålsområda i alle fall, sa kunnskapsministeren spøkefullt i eit intervju med NRK etter seremonien.

Reaksjonane kom og, mellom anna på Twitter.

 

Før talen skulle haldast, fekk og Røe Isaksen lukkeønskjer frå forgjengaren sin – i fjor var det Hadia Tajik (Ap) som las «Om rikets tilstand»

LES OGSÅ

ANNONSE