Hastemøte for å sikre at barn lærer å svømme

Abid Raja (V) meiner det offentlege har svikta.

Framtida
Publisert
Oppdatert 24.05.2017 15:05

info

Denne artikkelen er eldre enn 1 år gamal. Det betyr at noko av informasjonen kan vere utdatert.

Krisemøte for svømmeopplæring

Dei viktigaste aktørane som jobbar med svømming og livredning her i landet deltok onsdag i eit hastemøte på Stortinget for å diskutere eit krav om at skulebarn må lære å svømme ordentleg.

Norges Livredningsselskap, Svømmeforbundet og Redningsselskapet var blant deltakarane på møtet. Det var også Gjensidigestiftelsen, Venstre-politikar Abid Q. Raja og Linda Alzaghari frå tankesmia Minotenk. Sommar er høgsesong for drukningar og fleire unge har alt drukna i år.

– Det er veldig trist å lese, spesielt når ein har barn sjølv, at barn dør fordi dei manglar heilt grunnleggjande ferdigheiter som å kunne svømme. Eg har lenge vore frustrert over den manglande gjennomføringsevna til norske politikarar for å gjere noko med svømmeferdigheitene til barna våre, seier Raja til Dagsavisen.

Han meiner at det offentlege har svikta. Raja fekk ei rad innspel i det timelange møtet onsdag. Det må bli ein rett å lære å svømme, det er behov for ein klar definisjon av kva det betyr å kunne svømme, det må bli meir svømming i skulen, og Fylkesmannen må passe på at skulane følgjer opp. Desse innspela tar Raja med seg vidare.

– Vi skal lage eit forslag som vi vil få regjeringa med på. Ein konkret handlingsplan, med ein nasjonal norm for kva svømmedugleik er, seier Raja.

Forslaget skal fremjast så snart Stortinget opnar att til hausten. (©NPK)

Kva meiner du bør gjerast for å styrkja svømmeopplæringa?