Men landsmøtet til Frp seier klart ja til dyrepoliti og nedlegging av fylkeskommunen.

mm

Forslaget til Hedmark Frp om la ei folkerøysting få avgjera om nynorsk framleis skal vera offisielt språk i Noreg fall på landsmøtet til partiet no i helga. Forslaget blei av den eine talaren etter den andre karakterisert som meiningslaust, korttenkt og direkte ulogisk.

– Dette forslaget betyr at nynorsk hovudmål skriftleg kan bli kjent forbode i Noreg. Me kan ikkje avvikla språket til ein stor del av befolkninga, sa stortingsrepresentant Gjermund Hagesæter, ifølgje Nationen.

Ein resolusjon om å utgreia eit eige dyrepoliti, anten i offentleg eller privat regi, blei òg vedtatt. Landsmøtet gjekk òg inn for å leggja ned fylkeskommunen.

LES OGSÅ:Frå seier nei til Oslo-OL

Oppdatert: onsdag 24. mai 2017 15.51

LES OGSÅ

ANNONSE