Kinesarane meiner norskekysten er full av naturleg Viagra og er villige til å betala ein stiv pris for slappe sjøpølser.

mm

På romsdalskysten går det no føre seg prøvefiske etter sjøpølser med krepsetrål, skriv Fiskeribladet Fiskaren. Bak fisket står selskapet Li Energy Trans i Oslo, som er eigd og drifta av norsk-kinesaren Anjun Li. Han har offensive planar.

– Kinesiske importørar er villige til å betala 5.000– 6.000 kroner kiloet for tørka sjøpølser. Frå ti kilo ferske sjøpølser blir det rundt eitt kilo tørka sjøpølse, seier Anjun Li til avisa.

LES OGSÅ: – Større aksept for sexleiketøy

Lange tradisjonar
Han viser til at kinesarane meiner at 30 dagars bruk av sjøpølse verkar inn på potensen – og i tillegg er godt for immunforsvaret.

– Det er ikkje smaken som sel produktet, men verknaden, seier Li, og seier at han synest det er merkeleg at råstoffet ikkje allereie blir utnytta i Noreg.

I Kina og Japan har sjøpølsa lange tradisjonar som mat. I Japan, der han blir kalla namako blir sjøpølsa brukt på forskjellige måtar, men det er vanleg å eta han saman med annan sjømat og grønsaker marinert i riseddik. Kjøtet skal ha ein interessant struktur, men har lite smak.

LES OGSÅ: Aseksuelle Håvard (19) tenkjer aldri på nakne jenter

Ikkje redd for Dalai Lama-effekt
Li er ikkje redd for at han skal bli hindra i å eksportera vareprøver til Kina på grunn av dei kinesiske restriksjonane mot Noreg.

– Merksemda rundt besøket til Dalai Lama i Noreg og forholdet til Kina, er neppe eit nytt hinder for oss, seier Anjun Li til Fiskeribladet Fiskaren. Han er meir spent på om kystbåten får sjøpølser.

Oppdatert: onsdag 24. mai 2017 15.51

LES OGSÅ

ANNONSE