Statoil har kjøpt resultata frå den omstridde seismikkskytinga til Oljedirektoratet utanfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

(NPK-NTB)
(NPK-NTB)

No skal selskapet finne ut kor mykje olje og gass som finst i området.

Tre somrar på rad har store skip skote seismikk i områda kalla Nordland VI og VII og Troms II. Innsamlinga av data har skjedd i regi av Oljedirektoratet (OD) på oppdrag frå regjeringa. Sidan områda enno ikkje er opna for olje- og gassverksemd, er det berre OD som kan skyte seismikk der.

LES OGSÅ: Ungt fleirtal mot olje i nord

Statoils leitedirektør på norsk sokkel, Gro G. Haatvedt, seier at sjølv om området ikkje er opna for olje- og gassverksemd, er det viktig å kartleggje potensielle ressursar langs heile norskekysten.

– Det er viktig å sjå kvar det er potensial på norsk sokkel for at vi skal kunne dekke opp for produksjonsfallet som kjem etter 2020. Dersom vi skulle stoppe fallet i produksjonen, måtte vi ha gjort eit nytt funn på storleik med Aldous/Avaldsnes kvart andre år, seier Haatvedt. (©NTB)


LES OGSÅ: Teikneseriar mot oljeboring

Oppdatert: onsdag 24. mai 2017 15.33
ANNONSE