Operasjon Dagsverk skal gje jenter i Rwanda utdanning.

mm

Elevtinget bestemte torsdag seg for at Operasjon Dagsverk går til Plan Norge-prosjektet for å gje ungdom utdanning.

– Dette er fantastiske nyhende. No får skuleelevar i Noreg bidra til at ungdom i Rwanda òg får skulegang. I Rwanda sluttar over fire av fem på ungdomsskulen. Fleirtalet av desse er jenter. I eit lite land som Rwanda med berre 9 millionar innbyggjarar vil OD tyde mykje. Vi ser enormt fram til dette samarbeidde, seier frå Hela Bjørnøy generalsekretær i Plan Noreg til Framtida.no.

Foreldrelause
Folkemord og AIDS har etterlate ein fattig folkesetnad der 50 prosent er under 18 år i Rwanda. Utdanning er vegen ut av fattigdom, men fire av fem må slutta før ungdomsskulen.

Plan Norge-prosjektet vil gje skulegang til ungdom i Rwanda – spesielt for jenter. Målet er fleire skuleplassar og betre oppmøte, resultat og fullføring. I tillegg vil prosjektet auke høva til ungdomane til å organisera seg, uttrykkje seg og læra om rettane sine.

Oppdatert: onsdag 24. mai 2017 15.29
ANNONSE