Wenche Foss’ Ærespris til Linn Skåber og Skeiv Ungdom

Skodespelar, komikar og forfattar Linn Skåber og organisasjonen Skeiv Ungdom får Wenche Foss' Ærespris 2022.

Nynorsk Pressekontor
Publisert

info

Denne artikkelen er eldre enn 1 år gamal. Det betyr at noko av informasjonen kan vere utdatert.

Ei rekkje kjende personar var til stades for å hylle vinnarane då tildelinga fann stad i Rokokkosalen på Grand Hotel i Oslo onsdag.

Wenche Foss’ Ærespris skal ifølgje statuttane gå til ein person, organisasjon eller institusjon som i sterk grad kan knytast til livsgleda hennar, formidlingsevne og engasjementet – både på og utanfor den kunstnariske arenaen.

– Vinnaren av Wenche Foss’ Ærespris i år er eit multitalent av dei heilt sjeldne. For å vise breidda i arbeidet til vinnaren, vil juryen spesielt trekkje fram den glimrande ungdomsboka «Til ungdommen», illustrert av Lisa Aisato.

Det skriv juryen i grunngivinga si for kvifor Linn Skåber er prisvinnar i år.

Øyremerkt Ungdomstelefonen

Prispengane til den andre mottakaren, Skeiv Ungdom, er øyremerkt Ungdomstelefonen og dei frivillige som jobbar der. Skeiv Ungdoms hjelpetelefon tilbyr alle unge å få nokon å snakke eller chatte med om seksualitet, kjønn og identitet.

– Wenche Foss sjølv ville ha vore uhyre stolt av den viktige jobben de gjer. I dag fargar vi Æresprisen i fargane til regnbogen og hyllar Skeiv Ungdom, seier juryen, som består av leiar Ellen Horn, Foss’ son Fabian Stang og Se og Hør-redaktør Ulf André Andersen.

Prisen er på 100.000 kroner og er sidan starten i 2009 vorte delt mellom to mottakarar kvar gong.


Jane-Victorius Bonsaksen, leiar i Skeiv ungdom. Foto: Ingvild Eide Leirfall