Vil ha store endringar i russefeiringa i Oslo

Dersom utdanningsbyråden i Oslo får det som ho vil, kan det bli store endringar i russetida.

NPK-NTB
Publisert

Utdanningsbyråd Julie Remen Midtgarden (H).

Utdanningsbyråd Julie Remen Midtgarden (H) ønskjer å flytte heile feiringa til etter 17. mai slik at russefeiringa kjem etter eksamen, seier ho til VG.

I tillegg ønskjer ho strengare rammer for russebussane. Dette blir merka i år i form av at populære samlingsplassar for russebussane skildest med parkeringsforbod om natta allereie frå 17. april.

Meir rammar

Ho ønskjer også strengare reglar for godkjenning av russebussar og auka tilsyn av aktørar på russemarknaden. Byråden fryktar ikkje å bli stempla som festbrems.

– Eg skal stå i det. Det kjem til å bli ei kjempegøy feiring uansett, ho får berre litt meir rammar, seier Midtgarden til avisa.

Ho oppmodar elevråda og russestyra på skulane til å ta initiativ til aktivitetar som inkluderer og skaper fellesskap på tvers av russebussgrupper.

Positiv rektor

Det er rektor ved Oslo Handelsgymnasium, Tone Fairway, positivt innstilt til, men ho er varsam med å gi russebussar for mykje av skulda for utanforskap i russetida.

– Når eg snakkar med rektorar på skular som ikkje har tradisjonar med russebussar, så ser dei også problema med utestenging og klikk-danningar, fortel Fairway til VG.