Erik Poppe skal lage Jon Fosse-film

Til hausten startar filmregissør Erik Poppe innspelinga av filmen som Jon Fosse skreiv manus til for 26 år sidan.

Nynorsk Pressekontor
Publisert

Innspelinga av «Bad Moon Rising», som er arbeidstittelen, byrjar ifølgje Screen Daily andre veka av september i år – på lokasjonar på Vestlandet.

– Dette er første og einaste filmmanus av Jon, skrive i 1998. Det har lege på skrivebordsskanten min sidan den tid, fortel Poppe til bransjebladet. Han seier at det knapt har vore gjort nokre endringar i originalmanuskriptet han fekk i hende av Jon Fosse.

Tidlaust stykke

Regissør Erik Poppe. Foto: Maximilian Bühn, CC-BY-SA 4.0-lisens

Historia følgjer eit par frå deira første møte, gjennom eit forhold som også gir dei ein son, til skilsmissa – og korleis dei handterer det. Det er «eit tidlaust stykke», seier filmskaparen, som vil gi det ein samtidig setting.

Erik Poppe er i Berlin på filmmarknaden der for å sikre seg ytterlegare finansiering og ventar på tilbakemelding frå Norsk filminstitutt for å høyre kva dei kan bidra med.

Nobel-fokus

Filmskaparen meiner det auka fokuset på Fosses verk etter Nobelprisen i litteratur gjer at det no er rett tid til å få denne «ukjente perla» av eit manus ut i verda.

– At Jon har skrive dette ukjende manuset, har overraska mange. Det var nærast som ein sensasjon då vi møtte folk i Berlin. Eg ønskjer å fange essensen, sjela i Jons stemme, og vareta det, lovar Poppe, som vil lage «Bad Moon Rising» gjennom produksjonsselskapet sitt Paradox.

Jon Fosse støttar filmplanen heilhjarta, ifølgje regissøren. No ventar det å finne innspelingsstader – og skodespelarar. Samtidig er Poppe i ferd med å avslutte filmen «Quisling», som han håpar å ha klar til eit potensielt slepp i Cannes i mai.