I dei siste vekene har Biblo Tøyen hatt fokus på planter og miljøet. Dei har jobba med å få eit bevisst forhold til mat, og lære om kvar ulik frukt og mat kjem frå.

Prosjektleiar, Mats Brattlie på Biblo Tøyen, vil gje barna gode opplevingar med naturen.

– Vår tanke er at om vi gir barna slike opplevingar vil det vere med på å legge eit godt grunnlag for å gjere dei bevisst på bærekraft, og få dei til å ta miljøvenlege valg.

Hagecrew på besøk

Nicolas Clerc (14) er ein av dei som fekk vere med då Hagecrew var innom biblioteket for å bygge plantekasser.

På Biblo Tøyen har dei mange aktivitetar kvar dag. Her held Nicolas på med plantekassa som han laga då Hagecrew var innom (Foto: Christian André Heredia)

– Vi har hatt mykje fokus på planter og miljø i det siste, seier Nicolas.

– Og i dag skal vi bygge ei lita plantekasse, som vi skal plante bladsalat i.

Mathias Storm Michelsen som jobbar i Hagecrew fortel at det er genialt å plante bladsalat, for det gror raskt, og ein ser resultatet etter berre ei veke.

Plantekassene dei skal bygge består av fem delar som dei skal snikre saman. I tillegg skal dei ha plastbeger i botnen med eit vatningsystem, som gjer at plantene får den mengda vatn som dei treng.

Veldig gøy å bygge

Nicolas fekk etter litt strev bygge to kasser.

Her er delane dei sette saman. Foto: Christian W. Gjerde

– Eg laga ein til meg sjølv som eg skal ha på balkongen, og ein til Biblo Tøyen som vi skal ha på biblioteket, seier han.

– Det var veldig gøy, sjølv om det var litt vanskeleg å hamre kassa saman heilt nøyaktig. Men med god hjelp gjekk det bra.

– Det fine med dette er at eg med mine eigne hender fekk vere med på å lage min eigen mat, seier Nicolas.

Kommentarar

ANNONSE