Framtida

Kor gammal er du?
40 år.

Kva har du skrive?
“Ute”, “Fri” og “På litteraturkjøret”.

Kva hjelpemiddel har du glede/nytte av som forfattar?
Det vanlige, vil jeg tro. PC, nettet, musikk og litteratur. Og ikke minst øyne og ører.

Brukar du musikk til arbeidet, og i så fall kva?
Hører nesten alltid på musikk når jeg skriver. Det kan variere hva jeg hører på. På iPoden er det stort sett hip-hop, mixtaper og slikt som jeg har lastet ned (lovlig tror jeg). I liten grad rock, hender jeg plukker fram noe halvgammelt (fra 90-tallet), for å se om jeg finner en stemning fra den tiden. Før gikk det mye i elektronika, men det har visnet litt hen de senere årene.

Dine gode råd eller tips til forfattarspirer?
Skrive. Hva som helst. Alt fra små notiser, til dagbøker, sms, blogger, og så videre. Det spiller ikke så mye rolle hva man skriver, men det nytter ikke å sitte å vente på at man får dreisen på språket. Som med det meste annet er det noe man må jobbe seg fram til. Lese er jo heller ikke dumt, det behøver ikke å være tunge klassikere, det behøver ikke å være romaner eller bøker for den saksskyld, men noe man har lyst til å lese. Så kan det være fikst å være en smule tålmodig, det tar sin tid å skrive noe som minner om en roman eller liknende.

Oppdatert: tysdag 23. januar 2018 19.28
ANNONSE