Turistane sviktar USA på grunn av Trump

Framtida
Publisert

info

Denne artikkelen er eldre enn 1 år gamal. Det betyr at noko av informasjonen kan vere utdatert.

Saka var først publisert i ABC Nyheter.

Eitt år etter at Donald Trump blei vald til president i USA, ser det ut til at fleire internasjonale turistar har svikta dei amerikanske byane.

Ein rapport om reisetrendar publisert denne veka, viser at New York ligg an til å få 300.000 færre internasjonale besøk enn tidligere trudd, skriv nyhendebyrået Relaxnews.

Canada og Toronto vinn på at turistane sviktar USA. Foto: Nadine Shaabana/Unsplash

Canada og Toronto vinn på at turistane sviktar USA. Foto: Nadine Shaabana/Unsplash

Anslaget er at til saman 13,1 millioner turistar vil besøkja New York i løpet av 2017. Sjølv om det er ein oppgang på fire prosent frå 2016, er det 300.000 under det opphavelege anslaget.

Nedgangen i turistbesøket har fått namnet «Trump slump». Samstundes er det godt nytt for nabolandet Canada.

Les også: USA tapar turistmilliardar på Trump

Ifølgje rapporten «Top 100 City Destination Ranking», opplever den kanadiske byen Toronto ein kraftig auke i turiststraumen. Her ligg det an til 4,45 millioner internasjonale gjester i løpet av året. Ein oppgang på 11 prosent samanlikna med fjoråret.

Rapporten er utarbeidd av Euromonitor International og blei presentert på World Travel Market i London tidlegare denne veka.

Donald Trump må dela «æra» med Justin Trudeau for at fleire turistar no vel Canada som reisemål framfor USA.

Donald Trump må dela «æra» med Justin Trudeau for at fleire turistar no vel Canada som reisemål framfor USA. Foto: Det kvite huset

I tillegg til Trump-effekten får den populære statsministeren i Canada, Justin Trudeau, også ein del av æra for å ha plassert det tidlegare stillferdige og litt anonyme landet Canada på reisekartet.

Les også: «Justin Trudeau-effekten» gir Canada auka turisme

Trudeau blir oppfatta som ung, trendy, smart, velartikulert og inviterande – eigenskapar mange ser på som totalt motsett av den amerikanske motparten Donald Trump, ifølgje analysa.

– Dei kanadiske byane Toronto og Vancouver er i sterk vekst, og med ein gunstig kanadisk dollar bidrar det til å gjera Canada til eit feriemål mange har råd til, heiter det i rapporten.