Statsminister Erna Solberg (H) reagerer på mangelen på kvinnelege leiarar i børsnoterte selskap og seier tilsetjingar i denne bransjen kan virke avgjort på førehand.

NPK-NTB
NPK-NTB

– Det er nokre faktorar i rekrutteringa som gjer at menn får ekstra pluss. Ofte, når ein ser skildringa av kva som skal til, kan ein mistenkje at det er bestemt kven som skal få jobben, seier Solberg til Dagens Næringsliv.

Solberg blei beden om å kommentere styringa av norsk arbeidsliv som er svært kvinnedominert. Ho viste då til den totale mannsdominansen i næringslivet, utan å ville gi eksempel.

Eks-styreleiar i Telenor Svein Aaser meiner Solberg undervurderer styra.

– Det er ein vilje til å sjå etter kvinner, men det er påfallande at det ikkje finst nokon, mens vi ser kvinneleg dominans i det politiske liv og i den offentlege sektoren. Det verkar som det er nokre andre ting som gjeld i næringslivet, og det overraskar meg litt, seier Aaser.

Administrerande direktør i Telenor Norge Berit Svendsen seier det er typisk å framheve manglar hos kvinnelege sjefar.

– Det er mykje enklare å peike på kva ei dame ikkje kan, også etter at ho har fått jobben. Menn kan «alt». Menn har valt menn i Noreg, det er jo derfor det er så mange menn i leiande stillingar, seier ho. (©NPK)

LES OGSÅ: Nedbemanning går ut over kvinner og minoritetar

Oppdatert: onsdag 24. mai 2017 16.13

LES OGSÅ

ANNONSE