Bernt Ivar Bergum, Hallingdølen
Bernt Ivar Bergum, Hallingdølen

Saka var først publisert i Hallingdølen.

For femtiande gong toga Hallingrussen gjennom Gol sentrum 17. mai. Utviklinga har vore særleg stor når det kjem til lydanlegg, med det resultat at russen til ein viss grad overdøyvde seg sjølv i toget.

Bodskapen vart først tydeleg under russetalen. Då var det nok fleire blant publikum som fekk noko å tenkje på.

LES OGSÅ: Meiner nett-troll må få bøter

Svara på hærverk-kritikken
Hallingrussen 2016 er neppe verre enn andre kull, men dei er mange. 200 totalt. Det er sjeldan stort til Hallingdal å vere.

For ein månads tid sidan resulterte blant anna årets russedåp i eit øydelagt vindauge på ei leikestove i ein barnehage nær dåpsplassen. På Facebook vart russen oppmoda til å rydde opp. Oppmodinga vart, som mykje anna i våre dagar, følgd opp med kommentarar, «likes», «dislikes» og hundrevis av delingar. 

Dette fall tydelegvis russen tungt for hjartet. Hanne Rekdal, russepresident på Ål vidaregåande skole, vedgjekk i tala til medrussen at sjølvsagt gjer også dei feil. 

– Men vis heller forståing og hjelp oss, enn å peike på oss som eit samfunnsproblem. Gi oss rettleiing, heller enn å kritisere oss, sa ho. Presidenten på Gol vidaregåande skule, Emil Løstegård følgde opp.

– Vaksne snakkar om nettvett, men ironisk nok er ikkje vaksne betre sjølv. Det er ikkje greitt å skjære alle i ei gruppe over ein kam, sa han.

Les heile saka i Hallingdølen.

Oppdatert: onsdag 24. mai 2017 16.09

LES OGSÅ

ANNONSE