«Haugtussa» opna Diktardagar

Framtida
– Oppdatert 24.05.2017 16:05

info

Denne artikkelen er eldre enn 1 år gamal. Det betyr at noko av informasjonen kan vere utdatert.

Saka var først publisert i Fjuken.

Diktardagar er eit samarbeidsprosjekt mellom Knut Hamsun-laget i Lom, Tor Jonssonlaget og Stiftinga Solrenning, Skjåk Historielag og Mållaget Ivar Kleiven i Vågå, og går føre seg i helga med ulike arrangement spreidd rundt i alle dei tre ottadalskommunane.

Fredag kveld vart litteraturfestivalen i Skjåk, Lom og Vågå opna med lyrikk- og musikkprogrammet «Haugtussa» i Vågå kulturhus. Her tolka skodespelar Ane Dahl Torp og komponist og trompetist Sjur Miljeteig forfattaren Arne Garborg sitt diktverk frå 1895. Dei mange publikumarane i kulturhuset vart vitne til eit intenst og lyrisk forteljarteater om kjærleik og lengt.

Seinare fredag kveld var det diktardagarmiddag med kunstnarlege innslag på Fossheim i Lom, før den fyrste diktardagen vart avslutta med allsong-stund i Lomskyrkja under tittelen «Den nynorske salmeskatten».

Diktardagar held fram i Ottadalen laurdag og sundag, med seminar med forfattarar og lyrikarar, litterære lunsjar, Tor Jonsson-foredrag, festkveld med ulike aktørar og utdeling av Diktardagarprisen, bokbad, pubkveld, vandring på Diktarstigen, seterkonsert på Billingen med «Sol i skuggeskog», diktardagarutstilling med kunstnar Runaug Venås, og forfattarsamtale med Ruth Lillegraven.