Medan det gjeld ei yngletidsfreding for alle andre dyreartar, kan beveren jaktast på også om våren. Det vil Naturvernforbundet ha slutt på.

NPK-NTB
NPK-NTB

I dag gjeld jaktperioden på bever frå 1. oktober til 1. mai, med moglegheit for at kommunane kan forlengje til 15. mai, fortel Nationen. Beveren føder ungar i mai og juni månad, noko seinare i høgareliggjande strøk.

LES OGSÅ: Sp vil fjerne jegeravgifta

– Vi risikerer med dagens jakttider at vi drep bevermødrer frå ungar eller skyt drektige dyr. Styresmaktene må forby vårjakt på bever så fort som mogleg, seier fagleiar Arnodd Håpnes i Naturvernforbundet til avisa. Forbundet krev at jakta på bever blir stogga 23. desember.

Prosjektleiar Ingebrigt Stensaas ved friluftslivsseksjonen i Miljødirektoratet fortel at direktorat har fått fleire innspel rundt jakt på bever i april og mai. Innspela skal vurderast nøye før jakttidene som skal gjelde frå 2017 til 2022 blir vedtekne, skriv Nationen. (©NPK)

LES OGSÅ: Vil på jakt i romjula

Oppdatert: onsdag 24. mai 2017 16.01

LES OGSÅ

ANNONSE