Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) reagerer sterkt på dei alvorlege brota på reglane for dyrevelferd som vart vist i ein NRK-dokumentar tysdag kveld.

NPK-NTB
NPK-NTB

– I filmen blir det vist fleire alvorlege brot på dyrevelferdsregelverket. Dette er uakseptabelt. Filmen viser også uakseptable haldningar og manglande respekt for dyr og regelverk, seier Listhaug til NTB.

LES OGSÅ: No er det vinn eller forsvinn for norsk pelsdyrnæring

Inn på pelsen
Statsråden seier det er bra at kritikkverdige forhold blir avdekt, og at det i filmen kjem fram forhold som ho vil ta opp med Norges Pelsdyralslag og Mattilsynet.

– Eg vil ta initiativ til møter med begge med det første. Måndag 15. desember kjem innstillinga frå det offentlege utvalet som i over eitt år har gjennomgått dei fleste forhold knytt til pelsdyrhald, både nasjonalt og internasjonalt. Innstillinga og høyringsinnspela til denne, vil danne eit godt grunnlag for ein faktabasert diskusjon om pelsdyrnæringa og framtida, seier Listhaug. (©NPK)

LES OGSÅ: Rekordmange nye pelsoppdrettarar

Oppdatert: onsdag 24. mai 2017 15.57

LES OGSÅ

ANNONSE