I juni og juli har 22 prosent færre benka seg framfor kinolerretet enn i same periode i fjor. Finveret og sviktande Hollywood-filmar får skylda.

(NPK-NTB):
(NPK-NTB):

Administrerande direktør Lene Løken i Film og Kino har merka seg dei svake besøkstala og meiner det er to årsaker til nedgangen.

LES OGSÅ: Jan Roar Leikvoll er død

Den eine er at det har vore fantastisk fint sommarvêr, og at mange har føretrekt å vere ute framfor å sitje i kinosalen. Den andre, og det viktigaste, er at dei såkalla blockbusterane har svikta heilt. Ingen av storfilmane frå Hollywood har levert som forventa i Noreg, og i USA har det vore ein katastrofal julimånad, seier Løken til NTB.

Før var juli bra

Tidlegare har juli vore ein god månad for kinoane i Noreg.

Dei store publikumsdragarane vert sleppte i USA i juli når det er skulefri. Dei siste åra har vi hatt gode julimånader fordi digitaliseringa gjer at vi raskt kan få desse filmane til Noreg, seier ho. (©NPK)

LES OGSÅ: Vil du ha hen?

Oppdatert: onsdag 24. mai 2017 15.54
ANNONSE