På søndag kan du gå i framande hagar over heile landet.

mm

 Ein dag i året arrangerer Det norske hageselskap «1000 opne hagar». I alle landets 19 fylker opnar hageelskarar hagane sine for framande den 18. august. Ei fullstendige lista over kven som vil ha hagevitjing kan du sjå her.

LES OGSÅ: Endre (25) styrer eksotisk øy i Ryfylke

Humlevenleg eller økologisk?
På sidene kan ein trykke av for om ein leiter etter ein privat hage, offentleg hage, humlevenleg hage eller ein såkalla Majobo-hage. Majobo er ei grasrotrørsle for økologisk landbruk og i desse hagane finn ein etande plantar saman med dei som berre skal nytast visuelt.

Dette er tredje året Hageselskapet arrangerer «1000 opne hagar». Med arrangementet ynskjer dei å spreie inspirasjon og hageglede, samt at erfarne hageeigarar kan dele litt av sin kunnskap. Det er ekstra mange hagar opne denne søndagen, men òg elles i året kan ein finne informasjon om opne hagar på Hageselskapets nettsider. 

Oppdatert: onsdag 24. mai 2017 15.46

LES OGSÅ

ANNONSE