– Det er fantastisk at «Kon-Tiki» opplever den æra det er å bli nominert til Oscar for beste utanlandske film, seier kulturminister Hadia Tajik (Ap).

mm

Kulturministeren seier at nominasjonen viser at satsinga på norsk film dei siste åra ber frukter, og at norsk filmbransje evnar å hevde seg internasjonalt.

– Det blir spennande å følgja utdelinga 24. februar. Dersom «Kon-Tiki» vinn Oscar er ringen på ein måte slutta sidan dokumentarfilmen om ferda vann Oscar for beste dokumentarfilm i 1950, seier Hadia Tajik til NTB.

Skulle filmen om den fantastiske flåteferda til Thor Heyerdahl i 1947 ende opp som vinnar av kategorien «Beste framandspråklege film», vil eventyraren ha sørgd for to Oscar-statuettar til Noreg. Originalfilmen frå Kon-Tiki-ferda blei kåra til beste dokumentarfilm i 1951 og vann det som lenge var den einaste prisen til Noreg i den mest prestisjetunge kåringa i filmverda.

2012-versjonen av det som skjedde er ein fiksjonsfilm basert på ekspedisjonen til Heyerdahl.

Kon-Tiki blei sett av 881.658 publikummar på norske kinoar i 2012. Kon-Tiki er òg nominert til Golden Globe, og på søndag 13. desember får me vita korleis det går med den utdelinga.

LES SISTE FILMNYTT HER!

Oppdatert: onsdag 24. mai 2017 15.41

LES OGSÅ

ANNONSE