Eksamensfilmen til Hallvar Witzø frå Filmskolen er ein av fem europeiske filmar som kan få student-Oscar.

Mikael Lunde, Universitas
Mikael Lunde, Universitas

Det er strengt teke ikkje ein Oscar-statuett den ungen filmskaperen Hallvar Witzø (26) kan få dersom kortfilmen «Tuba Atlantic», hans eksamensprosjekt frå Den Norske Filmskolen på Lillehammer, blir peika ut som beste studentfilm på årets «Student Academy Awards».

Derimot er det den same juryen som kvart år deler ut Hollywoods gjevaste prisar til dei store sjernene, frå «The Academy of Motion Picture Anda til art Science sine», som har valt ut Witzø og fire andre europeiske filmtalent til å kjempa om trofé og kontantar.

– Eg var på ein skikkeleg trøndersk påskefest då det tikka inn ei melding frå Rick Millar, Academy Awards. Eg rakk å lesa at dei «hadde ei glede å kunngjere», før hjartet fór ned i magen på meg. Det kan hende eg får reise til Hollywood med filmen min, seier Witzø til NRK.

– Klarar ikkje tenkte på anna
52 kandidatar frå 32 land er redusert til berre fem. Berre tre av desse komne heilt til utdelinga 11. juni, der dei skal kjempe om gull, sølv og bronse. Om «Tuba Atlantic» er ein av dei, får Witzø vita 20. mai.

– Kor eg skal gjere av meg fram til då veit eg ikkje heilt. Eg klarar ikkje å tenkja på noko anna, seier trønderen til NRK.

Filmen hans handlar om to gamle brør som ikkje har snakka saman på mange år, og blæs tuba-tonar til kvarandre på tvers av Atlanteren – inspirert av barndomsminne om to yoghurtbeger med fiskesnor imellom.

LES SISTE FILMNYTT HER!

– Eg og nabogutten kviskra skumle banneord til kvarandre som vi ikkje fekk lov til å bruke heime. Det var det hemmelege kommunikasjonsmidlet som gav meg ideen til «Tuba Atlantic».

Lagar langfilm
No er regissøren i gang med sin første spelefilm, ein familiefilm som sannsynlegvis kjem på kino i 2012 eller 2013.

– Eg er i København for å lage den første piloten, og kosar meg skikkeleg med det. Eg må laga noko heile tida, så det skal ikkje vare lenge før eg er synleg igjen med ein ny film, seier han.

Medan han held seg oppteken ventar han i heilspenn på neste melding frå The Academy.

– Eg får vera førebudd på både jordbær og champagne, eller gravøl.

LES SAKA I UNIVERSITAS!

Oppdatert: onsdag 24. mai 2017 15.30

LES OGSÅ

ANNONSE