Roar ble årets unge bonde

Framtida
Publisert
Oppdatert 24.05.2017 15:05

info

Denne artikkelen er eldre enn 1 år gamal. Det betyr at noko av informasjonen kan vere utdatert.

Onsdag kveld gikk han helt til topps i kåringen til Norges bygdeungdomslag, i samarbeid med hurtigmat-kjeden Mc Donalds.

– Det er utrolig morsomt og motiverende å få en slik anerkjennelse i sterkt konkurranse med andre dyktige kandidater. Jeg håper prisen også kan virke oppmuntrende for andre unge bønder som velger å ta et slikt flott yrke, sier Roar L. Grødland, tidendens første Årets unge bonde.

Den tidligere drivkraften i Gjesdal bygdeungdomslag, og kommunerepresentanten for Senterpartiet i Gjesdal, driver i dag gard på Orre.

– Jeg vokste opp på gård i Gjesdal, og kom tidlig med i bygdeungdomslaget der. Så ble det en rekke verv, og etterhvert også politisk engasjement. Jeg satt i kommunestyret for Sp i Gjesdal, men ble «kastet ut» da jeg flyttet fra hjembygda til Klepp kommune for fire år siden, forteller han.

Da tok Roar, sammen med kona Anne Karin, over gårdsdriften etter hennes besteforeldre.

– Som yngstemann hjemme var det aldri snakk om at jeg skulle ta over,og jeg tok derfor fagbrev i elektro, og jobbet noen år som elektriker på Sinus. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å bli bonde, men så traff jeg jo Anne Karin, da. Og så har det vel ligget der litt latent, selv om jeg ikke hadde vært borti griser før, smiler han.

Juryen ble ledet av stortingsrepresentant Ola Borten Moe fra Senterpartiet.

– Årets unge bonde er et sunt forbilde med et bredt engasjement for landbruk og det han driver med. Som del av en ny generasjon bønder, kombinerer han et spennende yrkesvalg med et aktivt familieliv og betydelig samfunnsengasjement, sier Ola Borten Moe.

Årets unge bonde er en del av kampanjen Grønn utdanning som har som formål å øke rekrutteringen til landbruk og andre grønne fag.

– Både vårens rekrutteringskampanje og denne konkurransen har blitt svært godt mottatt i hele landet. Vi vil fortsette å jobbe systematisk for at Norges også i fremtiden skal ha mange, dyktige bønder, sier leder i Norges Bygdeungdomslag, Nils Håvar Øyås.

LES SAK HJÅ GJESDALBUEN!